Епідеміологи Якимівського району закликають вакцинуватися від кору

ВП «Азовський МВ ДУ «Запорізький ОЛЦ МОЗ України» інформує щодо епідситуації в Якимівському районі.

Епідеміологічний моніторинг ситуації із захворюваності на ГРВІ та грип здійснюється відділом організації епіддосліджень ВП «Азовський МВ ДУ «Запорізький ОЛЦ МОЗ України» щотижнево.

За результатами аналізу епідемічної ситуації за два тижні нового року в районі зареєстровано 252 випадки захворювань гострими респіраторними вірусними інфекціями, з них 146 дітей або 57,9%. Рівень епідпорогу не перевищено. Грип не реєструвався.

Школи та дошкільні навчальні заклади працюють у звичайному режимі.

З початку сезону грипу та ГРІ в Запорізькій області визначені позитивні результати по вірусу грипу В, а також виділено віруси гострих респіраторних інфекцій — ріновіруси, віруси парагрипу,  аденовіруси,  RS-вірус.

Разом з тим зареєстровано 16 випадків захворювань на вітряну віспу. З них серед дітей 14. Випадки реєструвались серед дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади «Малюк», «Колосок».

В Україні має місце ускладнення епідситуації по кору.

Так, за 2017 рік в країні зареєстровано 3382 випадки захворювань, у тому числі 2558 випадків (75,6%). Рівень захворюваності у порівнянні з 2016 роком виріс у 43 рази.

В Запорізькій області  у 2017 році захворіло 202 чоловіка, у тому числі питома вага дітей склала 45,6%. Випадки кору зареєстровані в містах Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар та 10 районах області.

В Якимівському районі випадки кору станом на 16.01.2018 року не реєструвались.

Основний дієвий засіб профілактики – вакцинація. Чим більше показник імунного прошарку тим краще. За підсумками минулого року показник вакцинації та ревакцинації дитячого населення Якимівського району у середньому склав 94,6%.

Всі, хто не встиг своєчасно зробити щеплення проти кору, може вже сьогодні звернутись до свого дільничого педіатра для проведення вакцинації. КП «Якимівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» достатньо забезпечений специфічною вакциною проти кору — «КПК-пріорікс» (країна виробник Бельгія) для проведення планової вакцинації відповідних вікових груп населення.

З метою запобігання виникнення гострих респіраторних захворювань, рекомендуємо населенню уникати місць масового скупчення людей, посилити раціон харчування продуктами з високим вмістом вітамінів, більше проводити часу на свіжому повітрі, дотримуватись правил особистої гігієни та регулярно проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях.

Щодо ситуації в районі із так званих «соціальних» хвороб за підсумками минулого року показник захворюваності на туберкульоз залишається на рівні минулого року.

Крім того, у 2017 році в районі реєструвались такі поодинокі інфекційні захворювання як кашлюк, скарлатина, менінгококова інфекція, хвороба Лайма, вірусний гепатит А, вірусний гепатит В, епідемічний паротит.

В.Г.Скляров, завідувач ВП «Азовський міжрайонний відділ ДУ «Запорізький ОЛЦ МОЗ України»

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: