До проблем «дикого» відпочинку влада ОТГ намагається залучити обласних екологів

Керівництво Кирилівської селищної ради звернулось до Департаменту екології ЗОДА з приводу засмічення зелених зон за межами Кирилівки.

Територія де відпочивають так звані «дикуни», що знаходиться за межами Степку уздовж дороги на острів Бірючий, щороку активно ними засмічується.  Зростання популярності літнього відпочинку на території Кирилівської ОТГ призводить до того, що з кожним роком екологічна ситуація на зелених зонах за межами селища набуває катастрофічного характеру.

Зелена зона, яка знаходиться уздовж дороги на Бірючий, підпорядкована Приазовському національному природному парку. Проте ПНПП має над ній контроль у частині лише природоохоронних зобов’язань. Землекористувачем поки що залишається Кирилівська селищна рада. Прохання передати землі за Степком у повне користування ПНПП влада Кирилівки і керівництво нацпарку офіційно надавали Департаменту екології та природних ресурсів ЗОДА вже давно. Документи вже довго знаходяться на узгодженні у Міністерстві екології та природних ресурсів України. Через це Кирилівська ОТГ та ПНПП поки що не можуть проводити якихось спільних дій з постійного та регулярного прибирання зелених зон від сміття, що залишається від відпочиваючих.

У пікові періоди курортного сезону комунальники Кирилівки працюють у дві зміни, щоб забезпечити вивіз та утилізацію ТПВ та РПВ з території селища та вулиць Коса Федотова та Коса Пересип. Прибирання сміття за Степком проводиться по мірі можливості. У ПНПП недостатньо фінансування для забезпечення постійного догляду за чистотою цієї території.

Намагання кирилівської влади та керівництва ПНПП вплинути на ситуацію із «диким» відпочинком поза межами Кирилівки не дало результатів. Встановленню шлагбауму за Степком для обмеження та контролю за переміщенням по території ПНПП чинили опір громадські активісти.

На сьогодні для вирішення ситуації керівництво Кирилівської селищної ради написало ще листа до Департаменту екології та  природних ресурсів  ЗОДА із проханням підняти та вирішити питання вивезення сміття та «дикого» відпочинку за Степком на обласному рівні.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: