Кирилівська громада одностайно підтримала позицію селищного голови

На великому сході громади жителі Кирилівки заслухали доповіді Івана Малєєва, голови Якимівської РДА Олександра Правосуда та висловили свою позицію відносно зазіхань київських ділків на життєдіяльність селища.

Такого великого сходу мешканців Кирилівка не пам’ятає багато років. Місця великої зали БК-1 були зайняті повністю. Люди стояли у проходах, на балконі, в фойє і навіть на вулиці. Організаторам зборів довелось виносити звукові колонки на вулицю.

Першим перед людьми виступив селищний голова Іван Малєєв. Він повідомив, що карну справу проти КП «Жилкомсервіс» порушено спеціально, щоб мати змогу впливати на керівництво селища. За словами селищного голови, кожний обшук, який влаштовувався у Кирилівці в рамках карної справи, супроводжувався розмовою слідчих з натяком їхати у Київ до Генеральної прокуратури,щоб там домовлятися із ділками, які бажають встановити контроль над селищем. Іван Малєєв запевнив жителів, що з їхньою підтримкою нікому не вдасться поставити над Кирилівкою «наглядача», котрому треба носити данину, як це було у минулі роки.

Директор КП «Жилкомсервіс» Микола Кучеренко розповів я к важко підприємству працювати із обласними та київськими чиновниками, які відповідають за призначення лімітів видобутку води. Кожного року перед початком сезону Кирилівці або створюють труднощі у виділенні лімітів на воду, або підконтрольні екологи усіляко намагаються заборонити використання полігону рідких побутових відходів. При цьому проти комунального підприємства постійно порушують карні справи. Комусь не надає покою той факт, що селище та його спроможна громада своїм власним трудом заробляє гроші, розвиває свій рідний край та його інфраструктуру.

Громада Кирилівки заради захисту своїх інтересів, свого законнообранного керівництва готова піти на крайні міри. За словами депутату селищної ради шостого скликання Світлани Шиян, мешканці селища, у разі подальших атак на місцеву владу та громаду, готові вийти на мітинги під Запорізьку обладміністрацію та Верховну Раду.

Голова районної державної адміністрації Олександр Правосуд зустрівся із керівництвом області і запевнив Івана Малєєва,що область надає ліміти на воду для баз відпочинку на 2016 рік. Також Олександр Правосуд пообіцяв,що ані райдержадміністрація, ані обласна влада не допустить  рейдерства у Кирилівці і контролювання селища злочинними наглядачами і різними ділками.

Олександр Євгенович передав місцевим жителям інформацію від обласної влади про те, що в.о. губернатора бере під особистий контроль  ситуацію із карними справами, порушеними над комунальниками та керівництвом Кирилівки і запевняє, що найближчим часом вони закінчаться закриттям.

Сходка 1Сходка 2Сходка 3Сходка 4

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: