Розчистку промоїни між морем та Молочним лиманом доручили кирилівській владі

До такого рішення прийшли Рада оборони Запорізької області та губернатор Костянтин Бриль.

На засіданні Ради оборони Запорізької області 27 вересня, після інциденту, який пов’язаний із замором риби у промоїні, обласне керівництво колегіально вирішило, що оскільки промоїна знаходиться на території Кирилівської селищної ради, то й проводити її розчистку повинні кирилівські комунальні підприємства.

Наступного дня на нараді губернатора, присвяченій екологічним проблемам області, голова області також висловив думку про те,що саме Кирилівка повинна відповідати за розчистку промоїни.

Селищний голова Іван Малєєв каже, що промоїна є часткою Кирилівки. Жителі нашого селища повинні знати,що там відбувається і її регулярна розчистка в інтересах нашої громади. Нажаль останні рейди на промоїну довели, що там знаходяться невідомі люди зі зброєю, які допомагають браконьєрам здійснювати злочини. Тільки у вересні завдяки їхньої діяльності державі нанесені мільйонні збитки.

Найбільш прикро те, що ці люди зі зброєю формально є співробітниками Приазовського національного природного парку. Тому рішення губернатора поставити крапку у питанні нагляду за промоїною та її збереження цілковито зрозуміло.

— Ніхто не повинен розпоряджатися на наших землях окрім нас. Ні невідомі самоборонівці, ні якісь громадські організації, — каже Іван Малєєв. — Питання промоїни знаходиться у сфері інтересів нашої громади і ми повинні взяти її розчистку на баланс селища.

За словами селищного голови, у бюджеті знайдуться гроші на утримання промоїни у належному стані . Проте, якщо хтось бажає допомогти зберегти природні багатства нашого краю, то він може звернутися до місцевої влади, чи до громадської організації «Кирилівка-курорт».

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: