Запорізька самооборона тероризує Кирилівку

Озброєні представники так званої Народної самооборони Запорізької області загрожують місцевим жителям, виходячи за повноваження громадських формувань.

Після закінчення курортного сезону в Кирилівці з’явилося незрозуміле для місцевих жителів формування чоловіків у камуфляжі, яке називає себе «Самообороною». Представники цього формування мають при собі зброю та нібито ведуть боротьбу з браконьєрством. Здавалося що ж в цьому поганого. У нас дуже багато людей, які незаконно виловлюють рибу, цим самим знищуючи природні ресурси Азовського моря, і нашим представникам закону потрібна допомога в боротьбі з свавіллям. Але ця допомога повинна бути в межах закону, а саме ЗУ «Про участь громадян в охороні громадського порядку і охорони державного кордону». В цьому законні є стаття 11 де говориться, щоб будь-які громадські формування повинні проводити свою діяльність під контролем органів Національної поліції та підрозділів Державної прикордонної служби.

Слава про діяльність нової «Самооборони» в Кирилівці вже поширюється селищем. А чи ця діяльність законна?

З цим питанням ми звернулися до заступника начальника сектора Якимівського відділення поліції Мелітопольського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області майора міліції Юрія Балабіна. Він відповів нам, що вони не співпрацюють з цим громадським формуванням, і його представники ніколи не зверталися для проведення спільної діяльності до поліції.

В.о. начальника відділу прикордонної служби теж розповів, що з цього громадського формування до їхньої служби ніколи не зверталися. Патрулювання державного кордону проводиться спільно тільки з представниками Кирилівської селищної ради і з органами поліції. Прикордонники володіють інформацією, що якісь озброєні громадяни вночі виходять на воду у човнах з промоїни на косі Пересип, але спіймати їх важко, адже на приватну територію промоїни потрапити не виходить. Вона, згідно з Державним актом від 01.12. 1995 року знаходиться у приватній власності Колективного риболовецького підприємства «Сини моря».

Про діяльність цієї «Самооборони» нічого не знає і головний державний інспектор Бердянського територіального відділу Азовської рибоохорони Микола Шевчук. Ця структура також з ними не співпрацює.

Стає не зрозуміло на якій підставі ці озброєні громадяни ведуть свою діяльність та ще і  після заходу сонця, що також не може не викликати здивування. Вони знімають рибацькі сітки з уловом, і забирають їх з собою. Все це добро незрозуміло чому вивозиться на територію знову ж тієї промоїни.

Діяльність людей, що називають себе самооборонівцями викликає дуже багато запитань. Чому все робиться вночі? Чому вони базуються на території промоїни? І саме головне чому все це проходить без участі представників Закону?

Щоб розібратися у цьому питані, кирилівська влада вирішила написати звернення до Запорізької обласної державної адміністрації, адже представляються ці громадяни, як Народна самооборона Запорізької області. Її активний представник Антон Алексеєнко, який, до речі, є заступником начальника охорони Приазовського природного національного парку, вже неодноразово із людьми у камуфляжі влаштовував провокації та шокуючи акції у Кирилівці. Адміністрація Кирилівки просить обласну владу дати роз’яснення щодо ситуації, яка склалася на території нашого селища.

Також влада звертається до жителів селища із проханням: при зустрічі з представниками так званої «Самооборони» не сваритися із ними та не сперечатися, а одразу звертатися до правоохоронних органів.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: