Через поліпшення екології страждають дельфіни

У вересні та жовтні на пляжах селища було знайдено декілька померлих дельфінів.

Причиною смерті дельфінів в Кирилівці стали штормові вітри. Тварин сильними хвилями викидає на берег. Місцеві жителі кажуть, що кілька років тому такі випадки для Кирилівки були не рідкістю. Однак потім дельфіни зникли з морських вод району Кирилівки, та й практично з усього Азовського моря.

Справа в тому, що на появу в Азовському морі морської свині — так називається один з видів чорноморських дельфінів, який заходить в Азовське море,  солоність води не відбивається. Їм необхідні прості умови: достатнє харчування і відсутність браконьєрів.

Кілька років поспіль промоїна, що з’єднує Молочний лиман і Азовське море в районі Кирилівки, не працювала. Через це постраждав не тільки лиман, а й море. Оскільки риба не могла зайти на нерест і її запаси в районі селища вичерпалися. Відповідно, зникли і дельфіни.

Після відкриття промоїни і відновлення лиману акваторія близько Кирилівки знову стала наповнюватися рибою. З’явилися і морські свині, що свідчить про поліпшення екологічної ситуації та відновлення балансу фауни моря. На жаль, для деяких дельфінів повернення в район Кирилівки виявилося фатальним.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: