Підбито підсумки анкетування жителів громади

У селищній раді вже обробили анкети опитування і керівництво громади планує зустрічатися та спілкуватися із її мешканцями найближчим часом.

У Кирилівській громаді майже 2 місяці тривало опитування мешканців. Керівництво селищної ради з’ясовувало, як жителі громади оцінюють роботу влади, які на їхню думку громада має проблеми та які з них найбільш кричущі, що потребують негайного розрішення. Мешканці Кирилівської ОТГ, які заповнили анкети, оцінювали роботу влади за п’ятибальною системою за різними показниками роботи.

Слід відзначити низьку активність мешканців громади у процесі анкетування. При тому, що анкети були розповсюджені по закладах освіти, медицини, інших бюджетних закладах, торгівельних точках, надруковані у черговому випуску офіційного вісника громади «Кирилівка» і на офіційному сайті Кирилівської селищної ради.

Дивно, але навіть депутатський корпус громади без особливої зацікавленості віднісся до проведення аналізу настроїв своїх виборців, щодо оцінки роботи влади, у тому числі і депутатів селищної ради. Більшість депутатів не побажали вивчати проблеми населення громади і не забажали брати участь ані в анкетуванні, ані в залученні виборців на своїх округах до опитування. А слід би було, адже саме з результатів опитування керівництво громади бути обирати стратегічні пріоритетні та першочергові напрямки роботи та напрямки спрямування бюджетних та інвестиційних коштів на розвиток населених пунктів ОТГ та потреби її мешканців.

Отже, загалом участь в анкетуванні взяв 351 мешканець Кирилівської ОТГ.З них у Кирилівці — 177 мешканців, у Охрімівці — 133 людини, у Атманаї — 41 житель.

Зміни, які трапились після об’єднання трьох громад у єдину Кирилівську ОТГ, більшість опитуваних жителів Атманаю та Охрімівки оцінюють, як позитивні. Думка з цього приводу більшості анкетованих мешканців Кирилівки розділилася. 70 опитуваних вважають, що змін після об’єднання громад не відчули, а 78 опитуваних мають думку, що відбулись позитивні зміни.

Першочерговим завданням влади жителі Кирилівки вважають забудову та ремонт тротуарів. На другому місці для мешканців селища знаходиться проблема розчистки промоїни між Молочним лиманом та Азовським морем. Звісно це завдання не знаходиться у компетенції селищної влади, проте має велике значення для економічного розвитку Кирилівської ОТГ. Ще дві найважливіші проблеми Кирилівки, які на думку опитуваних владі треба ставити за першочергові — каналізування селища та якісний ремонт доріг. Також серед побажань щодо розвитку та покращення життя у Кирилівці її мешканці називають розбудову медичної сфери громади, благоустрій центрального пляжу, побудову набережної, спортивного комплексу, відновлення роботи відділення Ощадбанку у Азовському, укріплення берегової лінії, покращення якості вуличного освітлення, вирішення проблеми із утилізацією сміття, відкриття аптеки, забезпечення належного водопостачання влітку, тощо.

Головні питання та проблеми, які потребують вирішення для жителів Атманаю та Охрімівки схожі — ремонт тротуарів та доріг поза населеними пунктами, вирішення проблем із нестачею сімейних лікарів, та забезпечення транспортного сполучення між населеними пунктами громади. Також для мешканців цих старостинських округів дуже важливим питанням залишається організація вивозу побутового сміття. Жителі Охрімівки також дуже хочуть, щоб Молочний лиман було врятовано, а  мешканці Атманаю вважають за необхідне зробити хоча б мінімальний ремонт дороги на дамбі. Нажаль останні два побажання не лежать у компетенції керівництва ОТГ, проте все можливе для цього воно зараз робить.

Також опитування пропонувало зробити оцінювання розвитку та діяльності різноманітних сфер життєдіяльності громади і висловити оцінку щодо довіри населення діючій владі громади.

Загалом жителі Кирилівки, Охрімівки та Атманаю, які взяли участь в анкетуванні,  висловили високий рівень довіри владі. Загальний процент оцінок у 4 та 5 балів за п’ятибальною системою склав у Кирилівці 71%, у Охрімівці 67% у Атманаї 64%.

За результатами анкетування селищний голова Іван Малєєв разом із своїми заступниками вирішив провести зустрічі із мешканцями Атманаю та Охрімівки. На них керівництво громади має намір обговорити важливі питання та проблеми старостинських округів та розповісти про шляхи їхнього вирішення.

Сходка у Атманаї відбудеться 6 лютого у Атманайському БК о 9:00. Зустріч із жителями Охрімівки запланована на 7 лютого у Охрімівському БК о 14:00. Запрошуються усі бажаючи. Про зустріч із жителями Кирилівки ми повідомимо окремо.

 

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: