В Кирилівці відбудеться велике прибирання із концертом відомих зірок

Грандіозний суботник 22 квітня на Федотовій косі та у Степку завершиться великим святом музики та національних страв у центрі Кирилівки.

Запорізькі і мелітопольські студенти, а також члени суспільних організацій, при підтримці народного депутата Сергія Валентирова, керівництва Приазовського національного парку та Кирилівської селищної ради, 22 квітня, зберуться для того, щоб навести порядок на Федотовій косі та Степку.

Федотова коса, а особливо Степок є улюбленим місцем відпочинку багатьох відпочиваючих. Більшість з них відносяться до цього місця по-хамськи. І після закінчення курортного сезону заповідна зона потопає у смітті. Відпочивальники не прибирають за собою, а просто залишають відходи посеред пляжу, деякі примудряються навіть закопати їх в пісок. Все це завдає неабиякої шкоди природі.

В минулому році у вересні КП «Розвиток курортної зони» своїми силами вивезло з заповідної зони більше ніж 60 тон сміття. І це лише після прибирання половини території.

Кирилівський селищний голова Іван Малєєв постійно наголошує на проблемі засмічення відпочиваючими  заповідних та природоохоронних зон нашої громади . Частково навести там лад можна буде за допомогою шлагбауму. На думку влади громади, збір плати з відпочиваючих за прибирання території, буде хоч трохи покривати витрати з місцевого бюджету та бюджету комунального підприємства. Кирилівська селищна рада готова підписати угоду з будь-яким підприємством, яке візьме на себе ці функції, заради збереження природної чистоти на диких пляжах коси Федотової.

На спільний нараді селищного голови, в.о. старост, представників всіх структурних підрозділів нашої громади та керівників  комунальних підприємств з директором Приазовського національного парка Дмитром Воловиком, яка відбулася 4 квітня, були обговоренні основні організаційні моменти суботника.

Цей захід проводитимуть для залучення уваги громадськості до проблеми забруднення навколишнього середовища побутовими відходами та засмічення нашого заповідника.

— Люди нарешті повинні  зрозуміти, що всі ми повинні нести відповідальність за свої дії. І наступного разу, коли ти поїхав та залишив безлад за собою, ти приїдеш відпочивати саме на це ж саме твоє звалище. Тож треба залучатися до збереження чистоти навколишнього середовища або фізично, або матеріально. Це наша загальна відповідальність перед народом та країною, — каже селищний голова Іван Малєєв.

Після суботника на гостей та мешканців громади у центрі Кирилівки буде чекати грандіозний концерт за участю відомих зірок української сцени фолк-метал групи «Тінь сонця», Гурту доброго настрою «Настя»,  запорізьких гуртів  «Бандерштадт» та  «Фарфор». Також на центральній площі Кирилівської громади ТМ «Запорізький СамоВар» та місцеві кулінари частуватимуть усіх присутніх  смачними стравами з риби, козацьким кулішем та шурпою.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: