Кирилівська громада долучилася до автопробігу «Естафета пам’яті»

Автопробіг та велопробіг проходив по пам’ятним місцям Якимівського району і був присвячений 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Традиційно напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також Дня пам’яті та примирення в районі проходить авто-вело пробіг. З самого ранку ветерани та учасники автопробігу прийняли естафету від школярів в Якимівці і рушили селищам та селам району.

Учасники покладали квіти до пам’ятника воїнам-односельцям в Якимівці, Володимирівці, Шелюгах, Охрімівці та Кирилівці. Загальна протяжність автопробігу склала 120 км і тривав він близько 6 годин.

В Кирилівці учасників автопробігу зустріли учні Азовської ЗОШ І-ІІІ ступеня та місцеві мешканці. На велосипедах, з прапорами та червоними маками вони провели гостів до пам’ятника воїнам-односельцям, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни. Там для всіх присутніх провели мітинг реквієм, на якому звучали слова подяки, вірші та пісні про війну.

Безпеку під час авто-вело пробігу забезпечували співробітники Кирилівського ВП Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: