Охрімівка відсвяткувала останній осінній День народження

З наступного року День села у Охрімвки святкуватимуть навесні за історичними подіями його заснування.

Вже 214 років у безкрайніх українських приазовських степах живе та розвивається велике село Охрімівка. Свій початок воно бере від переселенців родин старовірів, яких привів сюди Охрім Щукін. Хазйновиті охрімівці та продукти їх наполегливої землеробної праці відомі далеко за межами Якимівського району та Запорізької області. Окрім цього у Охрімівці мешкають надзвичайно талановиті люди, які завжди дивують та радують своєю творчістю і односельців, і гостей.

Саме з виступу творчих колективів Охрімівського Будинку культури і розпочалося святкування Дня села, яке цього року відзначали 19 жовтня. До речі, 2019 рік став останнім роком, коли Охрімівка святкує свій день народження восени. Вже у наступному, ювілейному для села на березі Молочного лиману році, свято заснування будуть святкувати у травні. Це пов’язано із тим, що перші поселенці тут з’явилися саме навесні 1805 року.

Святковий концерт розпочався з гостинної пісні-привітання, наприкінці якої традиційний українській каравай було вручено голові Кирилівської ОТГ Івану Малєєву.

У своїй привітальній промові Іван Володимирович побажав охрімівцям благополуччя та спільних перемог та досягнень у дружній кирилівській родині земляків.

Свято Дня Охрімівки співпало із 60-річним ювілеєм місцевого Будинку культури та Днем народження Охрімівської школи. Тому на урочисті заходи голова громади приїхав не з порожніми руками. Будинку культури до ювілею влада громади подарувала великий телевізор та мультимедійний проектор з екранам. Охрімівська школа отримала нові спортивні мати.

Помічник депутата обласної ради Геннадія Шевченка, який до речі є уродженцем Охрімівки, Галина Карабут передала щирі вітання від народного обранця, який зараз знаходиться у закордонному відрядженні.

Творчі колективи усіх віків, солісти та хореографічні гурти з великої сцени у центрі села вітали своїх односельців. Виставка ретро-світлин розповідала про велику та цікаву історію села у його обличчях. На святі працювали міні-кафе під відкритим небом. Усі присутні мали можливість скуштувати смачної безкоштовної каші, а дітлахи насолодитися соками від депутата обласної ради Геннадія Шевченка.

Після великого концерту святкування Дня села продовжилося футбольним матчем між місцевою та якимівською командами. А завершилися заходи до Дня Охрімівки святковою дискотекою.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: