Селищний голова та депутат обласної ради відвідали промоїну

Директор Приазовського національного природного парку Дмитро Воловик розповів Івану Малєєву та Геннадію Шевченку про хід робіт над розбудовою каналу між морем та лиманом.

Над забудовою каналу на промоїні між Молочним Лиманом та Азовським морем тривають активні роботи. Зараз вони вступили у завершальну стадію. За словами директора ПНПП Дмитра Воловіка урочисте відкриття промоїни відбудеться вже у грудні і на нього приїде багато поважних гостей, у тому числі і із Києва.

На сьогодні добігають кінця роботи з розбудови двох дугоподібних бун, які  уходять у море і між якими на вході у промоїну утворюється невелике напівозеро. Конструкція цієї гідротехнічної споруди не дозволить заносити піском працюючу промоїну. За проектом для споруди бун заплановано укласти 27 тисяч тон гранітного каменю. Роботи тривають настільки активно, що за добу на промоїну із гранітом приїжджає 40-45 вантажних авто. Зараз буни готові на 80%.

На початку промоїни з боку моря, у розширеній частині каналу працює земснаряд великої потужності та продуктивності. Він поглиблює канал, скидаючи пісок з дна на берег промоїни.

З іншого входу промоїни, з боку Молочного лиману, працює екскаватор, який поглиблює та поширює вхід у лиман.  Між каналом з боку лиману та каналом з боку моря працюють 5 важких екскаваторів. Для з’єднання обох каналів їм залишилося пройти близько 200-300 метрів.

Дмитро Воловик пояснив кирилівському селищному голові та депутатові обласної ради, що після відкриття промоїни і подальшого її належного використання про занесення її піском можна буде забути на багато десятків і навіть сотню років.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: