В освітніх закладах громади провели супервізію

В закладах загальної середньої освіти Кирилівської селищної ради 7 листопада була проведена супервізія впровадження Нової української школи регіональним тренером Вікторією Тарасовою.

Супервізія проводилася  за напрямами, пов’язаними з професійним стандартом вчителя початкових класів Нової української школи та створенням  сучасного освітнього  середовища. Відповідно до НУШ, є певні специфічні вимоги.

Ключова зміна для учнів стосується підходів до навчання та змісту освіти, — зазначає спеціаліст з методичної роботи відділу освіти та молоді Кирилівської селищної ради Наталя Федорова. —  І вчителі громади  переконані, що це – головне. Адже мета НУШ – виховати інноватора та громадянина, який вміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримується прав людини. Замість запам’ятовування фактів та понять учні набуватимуть компетентностей. Це – динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та подальшу навчальну діяльність. Тобто формується ядро знань, на яке будуть накладатись уміння цими знаннями користуватися, а також цінності та навички, що знадобляться випускникам української школи у професійному та приватному житті.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами

Супервізором було оглянуто освітнє середовище, дидактичні матеріали, осередки перших класів.  Супервізія показала, що перші класи шкіл нашої громади повністю відповідають вимогам впровадження НУШ та забезпечені всім необхідним для того, щоб освітній процес у них проходив на високому рівні.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: