Найбільша цінність – це родина

Сім'я відіграє особливу роль у всій історії розвитку людського суспільства.

Саме вона виступає в ньому як носій «соціальної спадкоємності». Сім’я є найважливішим соціальним інститутом, це ціла система зв’язків: шлюбних і родинних, господарських і правових, етичних і психологічних. Тому сім’я відтворює людину не тільки як біологічну істоту, але і як громадянина, оскільки саме в ній, передусім, відбувається соціалізація особистості.

В сучасному світі поняття сімейних цінностей часто буває спотворено. Раніше сім’я цінувалася понад усе, її цілісність і міцність. Вона будувалася на повазі і взаємодопомоги, на передачу життєвих принципів і досвіду молодому поколінню. Зараз же, на жаль, багато сімей розпадаються з-за дрібниць, люди не вміють слухати один одного, поступатися. Особисті інтереси стоять вище сімейних.

Кожен з членів сім’ї, всі: і старі й молоді, повинні знати і пам’ятати, що сім’я-союз, і він неможливий без турботи один про одного і взаємної любові. Коли рідні збираються не тільки по великих свят і дат, але і просто разом гуляють, ходять в гості. Старше покоління передає молодшим історії своїх « прізвищ». Розповідають, розглядаючи фотографії, сімейні перекази, не забуваючи про веселі, жартівливі байки про родичів. Все це не тільки згуртовує родину, створює повагу і взаєморозуміння.

Не дарма сім’ю називають осередком суспільства. Вона дійсно покликана виховати гідних членів того самого суспільства, прищепити їм норми моралі і орієнтири. У кожній родині, безумовно, свої цінності, вони не можуть бути однаковими у всіх. Я думаю, що якщо сім’я здорова і міцна, вона обов’язково дасть своїм членам все необхідне для гідного життя і завжди буде підтримкою і опорою в складних життєвих ситуаціях.

Лише 30 % сучасних родин вважать себе щасливими. Ця статистика вражає. Тож варто не просто створювати сім’ю, а будувати міцну опору , яка б підтримала в будь-який момент.

На прикладі тієї сім’ї в якій виросла дитина, вона буде створювати власну. Зазвичай діти користуються прикладами виховання своїх батьків. Але це не завжди є правильно. Адже у родині, де панує батько чи мати-тиран, ніколи не буде щастя. Також не слід порівнювати дитинство своїх дітей із власним. Водночас дітлахам слід поважати батьків, адже сім’ю не обирають. Якщо виникають якість сімейні негаразди, слід негайно їх вирішувати. Все починається із родини. Тільки ті люди, які виросли у повноцінній і турботливій сім’ї, можуть побудувати сильну державу.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: