Грандіозний V Всеукраїнський фестиваль «Kirillovka-fest» завершено

Уже п’ятий рік поспіль в Кирилівці проходить Всеукраїнський фестиваль-конкурс KIRILLOVKA – FEST, завдяки якому глядачі можуть насолоджуватися талантами зі всієї України.

Цього року на участь у конкурсі заявки подали 240 конкурсантів із 8 областей України. Протягом 5 днів з 21 до 25 травня у селищних Будинках культури Кирилівки  тривали конкурсні прослуховування, які відбувались за 5 номінаціями та у 7 вікових категоріях. Кожен учасник представив на власний вибір дві композиції, відповідно до обраного жанру.

Перемогти в конкурсі було нелегко, оскільки оцінки виставлялися професійним журі, яке враховувало не тільки техніку виконання, а й емоційність та артистизм. До складу журі у цьому році ввійшли:

Соколовська Наталія Петрівна — Заслужена артистка України, старший викладач кафедри акторської майстерності та дизайну Запорізького національного університету, голова журі. (м.Запоріжжя).

Анісімова Марина Миколаївна – заступник директора, начальник управляння культури та туризму Департаменту культури, туризму,  національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації. (м. Запоріжжя).

Орловський Марк Семенович — Заслужений діяч мистецтв України. Член Міжнародної танцювальної Ради при ЮНЕСКО. Член суддівських колегій в Україні, Туреччині, Болгарії, Естонії, Чехії, Греції, Чорногорії, Єгипті. Представник Європейської фестивально-концертної ліги у м. Києві. Заступник Голови Товариства зв’язків з українцями за межами України («Україна-Світ»). Експерт національного реєстру Рекордів України. Кавалер найвищої народної нагороди — ордену Нескорених. (м. Київ)

Златова Олена Борисівна — в.о. директора комунальної  установи «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради. (м.Запоріжжя).

Неверова Лариса Степанівна — директор Запорізького муніципального театру танцю Департаменту культури та туризму Запорізької міської ради, заслужений працівник культури. (м. Запоріжжя).

Шитіков Віталій Володимирович —  завідуючий відділенням духових та естрадних інструментів  КЗ «Мелітопольський фаховий коледж культури і мистецтв»  Запорізької обласної ради, викладач вищої категорії,  викладач — методист. (м. Мелітополь).

Шиян Світлана Миколаївна – директор КЗ «Центр культури, дозвілля та мистецької освіти Кирилівської селищної ради», член асоціації діячів естрадного мистецтва України, заслужений діяч естрадного мистецтва України. Кавалер ордену «За служінню мистецтву». Директор фестивалю.

П’ятиденний марафон творчих номерів та робот завершив великий гала-концерт, який проходив 25 травня на сцені Будинку культури №2.

Кирилівський селищний голова Іван Малєєв, який виступив, як один з організаторів та ідейних натхненників фестивалю, побажав усім його учасникам успіхів у творчості та зазначив, що ласкаве Азовське море завжди готове приймати у себе талановитих людей, які  роблять великий внесок у розвиток української культури.

Серед такої великої кількості насправді талановитих конкурсантів вибрати кращих було нелегко. Кожного дня, після закінчення конкурсної програми, до пізньої ночі тривали обговорення. І ось на гала-концерті почалося нагородження. Поважне журі нагороджували учасників та переможців Всеукраїнського фестивалю «Kirillovka-fest» дипломами, медалями та оригінальними пам’ятними призами.

Лауреатами І ступеню в жанрі оригінальне мистецтво. стали:  Вишегородцев Роман (смт.Кирилівка), Гуменна Марія (смт.Кирилівка), Щусь Вікторія (смт.Кирилівка), Театр естрадних мініатюр «Азов» (смт.Кирилівка).

У жанрі хореографічне мистецтво лауреатами І ступеню стали народний аматорський ансамбль східного танцю «Шахерезада» (смт.Кирилівка) та  хореографічний колектив «Dance Юнона» (смт.Кирилівка).

Мельник Катерина (смт.Кирилівка), Громишева Вікторія (смт.Кирилівка), Усова Софія (смт.Кирилівка), Степанцева Катерина (смт.Кирилівка) стали лауреатами І категорії у жанрі декоративно-прикладне мистецтво.

У номінації вокальне мистецтво лауреатами І ступеня стали Гуменна Марія (смт.Кирилівка), вокальний ансамбль «Мрія» (с.Атманай), Шевченко Наталія (с.Охрімівка),  дует Слєпченко Даря та Шпигунова Валерія (с.Охрімівка),  вокальний квартет «Мелодія серця» (смт.Кирилівка).

Гран-прі  V Всеукраїнського фестивалю» Kirillovka-fest» отримали:

«Сузір’я» ІІІ категорія естрадна хореографія (м.Запоріжжя);

Генчева Дар’я (с.Широке);

Вокальний ансамбль «Паняночка» (смт.Кирилівка);

Інструментальний колектив «Forward time» (м.Мелітополь);

ВІА «Назад в будуче» (с. Семенівка Мелітопольський район).

Ексклюзивний  Кубок мера з рук кирилівського селищного голови Івана Малєєва отримав народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» (Черкаської територіальної громади, Донецька обл..), яке буквально підкорило усіх учасників , глядачів та членів журі фестивалю.

Деяких учасників фестивалю було нагороджено спеціальними призами. Приз глядацьких симпатій отримало родинне Вокальне тріо «ДаНаБо» (с.Охрімівка). Відзнаку «Діамант фестивалю» отримали  Чурса Ірина (с.Охрімівка); Хореографічний колектив «Dance Юнона» І категорія (смт.Кирилівка)» Народний аматорський хореографічний ансамбль танцю «Веселі молодиці» (смт.Кирилівка).

Керівниця спа-готелю «Панорама» Віта Чумак особисто нагородила путівкою на відпочинок юну учасницю фестивалю солістка циркової студії «Трюк» Кравченко Марія.

 

Окрім нагородження переможців подяку отримали і ті люди, які доклали максимум зусиль для того, щоб п’ятий Всеукраїнський фестиваль «Kirillovka-fest» пройшов на найвищому рівні.

Протягом усього гала-концерту присутні насолоджувались яскравими виступами незабутніх творчих колективів фестивалю, які тривали між нагородженнями учасників та переможців.

Грандіозний п’ятиденний фестиваль завершився спільним виконанням організаторів, журі, лауреатів та переможців гімну фестивалю. Усі учасники фестивалю отримали незабутні враження від його проведення, а також змогли насолодитися гарним відпочинком на березі ласкавого Азовського моря у Кирилівці.

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: