Селищна рада вживатиме заходів, щодо ситуації з бродячими та домашніми собаками

Останнім часом у нашому селищі почастішали випадки нападів бродячих собак на людей.

До Кирилівської селищної ради звернулися мешканці Кирилівки. За їхніми словами  існує гостра проблема — собаки збираються у зграї та ведуть себе агресивно. Вони несуть велику загрозу для місцевих жителів, особливо для дітей, жінок, які є беззахисними перед бродячими тваринами.

Через цих тварин страждають особливо діти. Діти не можуть безпечно ходити до школи , а  на гуртки та різні секції за інтересами  їм доводиться ходити вулицею з палицями, щоб відганяти собак.

Проте нападають на людей не тільки бродячі собаки, а й ті, власники, яких просто не тримають на прив’язку або у вольєрах. Взагалі за недбайливе ставлення до власних тварин господарі мають нести відповідальність. Громадянам, які утримують собак, дозволяється тримати їх у вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території, або на прив’язі, або у вольєрі.

Відтепер, якщо до селищної ради зателефонують місцеві мешканці, і скажуть, що їх налякав чи покусав пес, і вкажуть чий він, до таких недобросовісних власників буде виїжджати комісія з благоустрою Кирилівської селищної ради. На порушників буде складено адміністративний протокол.

Керівництво селищної ради активно веде роботу по вирішенню проблеми безпритульних собак. Найбільш дієвим методом буде відлов та стерилізація бродячих тварин. Тільки у цьому випадку вдасться гуманним способом скоротити чисельність тварин у громаді.

В ці­ло­му, кіль­кість без­при­туль­них со­бак у громаді зрос­тає. Бро­дя­чі пси час­то згра­ями веш­та­ють­ся ву­ли­ця­ми. Однозначного виходу із цієї ситуації жителі не бачать. Адже залишається відкритим питання, чи безпритульні собаки після стерилізації не стануть ще більш агресивними та не почнуть нападати на людей з новими силами?

Поділитися новиною в соцмережах:

Може бути цікаво: